بقائی: ماکرون برای رد پیشنهاد ایران، چرا رسانه اسرائیلی را انتخاب کرد؟ زمان فعال‌سازی اسنپ‌بک علیه ایران به روایت اکسیوس پاسخ گروه‌های فلسطینی به اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه آتش‌بس غزه توضیحات عراقچی درباره طرح پیشنهادی ایران به اروپا روایت آسوشیتدپرس از فشار سنگین آمریکا بر کشورها پس از ارائه قطعنامه ایران به آژانس تهدید ترامپ خطاب به خبرگزاری های منتقد؛ مجوز لغو می‌شود! جزئیات پیشنهاد عراقچی به اروپایی‌ها مشخص شد انتقاد شدید روسیه از حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران واکنش ایران به قانون‌شکنی آمریکا در کنفرانس آژانس انرژی اتمی نبیه بری: آمریکا باید رژیم صهیونیستی را وادار به توقف حملات خود به لبنان کند واکنش روسیه به توافق ایران و آژانس: دلگرم کننده است! ایروانی: ایران به حمایت از مردم سوریه ادامه خواهد داد درخواست رهبر حزب فرانسه برای استعفای مکرون رهبر انصارالله یمن: تهدیدات اسرائیل تمام امت اسلامی را هدف قرار داده است گفتگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه عربستان

اذعان مقتدی صدر به عدم مداخله ایران در امور سیاسی عراق

رهبر جریان صدر در بیانیه‌ای تأکید کرد که بر خلاف شایعات، جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه مداخله‌ای در امور سیاسی عراق نداشته و هیچ گروه شیعی را تحت فشار قرار نداده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۷ - ۰۱ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 22
کد خبر: ۱۳۹۵۲۸

به گزارش راهبرد معاصر، «سید مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر در عراق، بعدازظهر امروز (چهارشنبه)، در بیانیه‌ای هر گونه مداخله ایران در امور سیاسی عراق را تکذیب کرد.

بنابر گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، رهبر جریان صدر تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران هیچ فشاری بر هیچ طرف شیعی اعمال نکرده و شایعات درباره اینکه علت انصراف ما تهدید ایران بوده، «کذب است» و «صحت ندارد.»

وی در ادامه به برخی گروه‌ها در عراق اشاره کرد و بیان کرد که آن‌ها در حال «کارشکنی سیاسی» در این کشور و اعمال فشار علیه برخی فراکسیون‌های سیاسی در عراق هستند.

او همچنین ضمن اشاره به عدم همراهی با این گروه‌ها در فرایند سیاسی عراق، در بخش دیگری از اظهاراتش از فراکسیون‌های این کشور خواست که برای اصلاح و نجات کشور عراق موضعی شجاعانه اتخاذ کنند.

این بیانیه پس از آن صادر شده است که رهبر جریان صدر در اظهاراتی خروج خود را از فرایند سیاسی عراق رسما اعلام کرد.

سید مقتدی الصدر، شامگاه چهارشنبه (بیست و پنجم خردادماه) اعلام کرده بود: «با سلام و درود به شما و پیش از خداحافظی با یکدیگر و تشکر بابت مواضع و وحدت شما، دوست دارم مسئله‌ای را به اطلاعتان برسانم؛ من تصمیم به خروج از فرایند سیاسی گرفته‌ام تا تحت هیچ شرایطی با فاسدان نه در دنیا و نه در آخرت همراه نباشم.»

الصدر پیش از بیان این اظهارات از نمایندگان عضو فراکسیون خود در پارلمان خواسته بود که استعفای خود را بنویسند تا برای ارائه آن طی روز‌های آینده به دستور وی، آماده باشند. وی در توضیح دلیل درخواست استعفای نمایندگان جریان صدر گفته بود: «من دغدغه قدرت و سیاست نداشتم و فقط خواستار رسوا کردن هر فاسد ظالمی بودم. اکثریت برای ماست نه دیگران؛ در دولت توافقی شرکت نخواهم کرد.»

رهبر جریان صدر همچنین ضمن اعلام اینکه بن‌بست تشکیل دولت در عراق «ساختگی» است، افزود، نمایندگان فراکسیون صدر آماده استعفاء هستند.

چند روز بعد، خبرگزاری رسمی عراق خبر داد که رئیس پارلمان عراق با استعفای نمایندگان جریان صدر موافقت کرده است.

جریان صدر در انتخابات عراق موفق شده بود با کسب ۷۳ کرسی از اصل ۳۲۹ کرسی پارلمانی در صدر قرار گیرد و پس از آن، ائتلاف سنی تقدم با ۳۷ کرسی و ائتلاف دولة القانون با ۳۳ کرسی، حزب دموکرات کردستان عراق با ۳۱ کرسی، ائتلاف کردستان و ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری با ۱۷ کرسی در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار